12-05-10

Nieuw hotel in Brugge

Weeral een nieuw hotel in Brugge

Het nieuwe en verbluffende Grand Hotel Casselbergh in Brugge heeft alles in huis om een onvergetelijk verblijf te verzekeren. Een verregaande en rijke geschiedenis wordt vandaag de dag gecombineerd met absolute hedendaagse luxe in dit hotel in Brugge. De ligging, in het hartje van de binnenstad Brugge met zijn, in elk seizoen, prachtige en majestueuze middeleeuwse gebouwen zoals onder andere het Belfort, de idyllische kanalen, de burg enz. maken het Hotel Grand Hotel Casselbergh een uniek gegeven.

19:24 Gepost door reisineigenland in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: grand hotel casselbergh, hotel, brugge |  Facebook |

21-11-08

Vakantie in Eigen Land

België - Belgique - Belgium

belgieDe Europese hoofdstad Brussel is gelegen in het hartje van België, België is wereldbekend om een aantal zaken: de heerlijke belgische chocolade, de niet te versmaden echte belgische frietjes en ons cultuurhistorisch erfgoed. Al in de middeleeuwen waren onze steden wereldberoemd en dat is sindsdien niet veranderd. Nog steeds komen bezoekers van heinde en verre om dit prachtige land een bezoekje te brengen. België telt heel wat steden die de moeite waard zijn om te bezoeken en hier worden er dan ook een groot deel opgesomd. België is zeker ook een land om te genieten van de natuur, zo zijn de ardennen een gezonde uitstap voor de ganse familie, is Limburg een favoriete fietsbestemming en kan men aan de kust genieten van lange wandelingen en watersporten.

16:53 Gepost door reisineigenland in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: uitstappen, bezoeken, ardennnen, limburg, belgie |  Facebook |

Uitstap naar de Ardennen

de Belgische Ardennen

ardennenDe Ardennen zijn een vakantieplek bij uitstek voor het Vlaamse landsgedeelte. Even er uit, genietend van de uitgestrekte bossen voor een lange wandeling door de geurige velden. Uiteraard vieren alle sporten hoogtij in deze landstreek: kajak, paardrijden, fietsen, mountainbiken, wandelen, de lijst is eindeloos.

Niet alleen tijdens de zomermaanden trekken heel wat vakantiegangers naar de hotels in de Ardennen ook tijdens de wintermaanden is een hotel in de Ardennen een favoriete vakantieplek. Men kan zich hier nog even onttrekken aan het drukkere stadsleven en genieten van de natuur in al zijn schoonheid en facetten.

Er zijn wel een aantal mooie hotels in de Ardennen die men best kan verkiezen voor een weekendverblijf: Zo vindt men in Kelmis-La Calamine het drielandenpunt Hotel Almabel,

In Aywaille vindt men dan weer het Hotel Villa des Roses terug, In Namen kan men best verblijven in Het New Hotel des Lives, en in Luik vindt men het Bedford Hotel Liège terug. In Vielsalm in het midden van de Ardennen vindt men Hotel Les Myrilles.

Een vakantie in de Ardennen spreekt voor zich en men komt er dan ook graag terug.

16:52 Gepost door reisineigenland in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ardennen, hotels, hotel, vakantie, weekend, winter, zomer |  Facebook |

Vakantie aan de Kust

Andere bestemmingen aan de Vlaamse kust

kustNatuurlijk is de Belgische kust meer dan Blankenberge, Oostende en Knokke           . Misschien is het meest ludieke plaatsje wel De Haan.

In De Haan zijn er een 4-tal hotels echt de moeite om te overnachten, Hotel Escapade, Hotel Canteklaar, Hotel Auberge des Rois - Beach Hotel en Grand Hotel Belle Vue. Deze badplaats moet men zeker eens aandoen, de rust en typische stijl zal u direct bekoren. Ook de rust in de verschillende hotels in De Haan is fantastisch, ideaal om even lekker uit te blazen.

Ook in de badstad de Panne vindt men heel wat hotels waar het aangenaam overnachten is. Deze badstad is volledig aan de andere kant van de Vlaamse kust gelegen in vergelijking met Knokke, dichtbij de Franse Grens. Nieuwpoort en de Panne liggen vlakbij elkaar en zijn beide een aangename vakantiebestemming om uw zomer door te brengen.

Uw keuze voor een hotel in Nieuwpoort valt best op hotel Cosmopolite of Hotel Ter Zilte. In De Panne kan men dan weer best overnachten in De Panne in Hotel Sfinx, Hotel Ambassador, Hotel Maxim of Hotel Cajou en Europe.

 

Knokke-Heist

knokkeDe echte parel aan de Belgische Kust is ongetwijfeld Knokke-Heist, met zijn uitgestrekte lange strand van de Zwingeul ( Nederlandse grens - Cadzand ) tot in Zeebrugge is dit de bestemming voor liefhebbers van wandelen, flaneren, zonnen, paardrijden, fietsen en  meer. Als bestemming voor golfers is Knokke ook al lang vermaard. De Royal Zoute Golf Club heeft immers een 2 x 18 holes golfbaan te bieden.

De hotels in Knokke zijn eerder kleiner en familiaal uitgebaat. Nu het grote hotel La Réserve afgebroken is heeft het grootste hotel in Knokke - Heist niet meer dan 60 kamers te bieden, Hotel Pavillon du Zoute. Toch is het aangenaam en prettig verblijven in de vele familiehotels in Knokke - Heist.

Een absolute aanrader is het Golf hotel in Knokke gelegen in het hartje van het Zoute. Het Golfhotel Zoute is onlangs volledig vernieuwd en biedt kamers decorated by Flamand. Andere hotels in Knokke zijn Hotel Britannia, hotel Adagio, Hotel St.-Pol ook beter bekend als het Scapa hotel.

Dichtbij de zee vindt men het duurdere Approach hotel. Aan de andere kant van Knokke-Heist kan men hotel du Soleil in de deelgemeente Heist vinden.

In de deelgemeente Duinbergen, dichtbij het Casino van Knokke vindt men de hotels Paul's hotel en hotel Gresham.

16:48 Gepost door reisineigenland in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kust, vakantie, knokke, de panne, nieuwpoort, hotels |  Facebook |

Vakantie in Limburg

Hasselt

hasseltHasselt is de hoofdstad van de provincie Limburg. Limburg is werkelijk een streek om tot rust te komen en biedt heel wat avontuurlijke mogelijkheden voor de fietsfanaten onder ons. Vanuit Hasselt kan men makkelijk het Limburgse hinterland (Belgisch - Nederlands ) gaan verkennen en dit zelf over de Nederlandse grens.

Er zijn meerdere hotels in Hasselt doch een groot deel van de hotels in Hasselt maakt deel uit van de groep Accor en dit ten nadele van de charme van de hotels. Het Parkhotel in Hasselt is een absolute aanrader indien men wil rustig verblijven in Hasselt.

Het Parkhotel Hasselt biedt alle moderne comfort. Men vindt vlak voor het Parkhotel ook een lekker restaurantje waar men 's avonds of 's middags rustig en uitgebreid kan dineren.

In Limburg zijn er uiteraard nog een aantal andere plaatsen en steden waar men kan verblijven tijdens een fietsweek of weekendje. Vergeet niet de Hoge Venen, die ook in Limburg gelegen zijn en toch wel een belangrijk natuurgebied is in België

In Maaseik is er het prachtige Kasteel Wurfeld te Maaseik waar men heerlijk kan overnachten in alle rust.

In Genk kan men altijd een goed bed vinden in hotel 't Hert.

In Diest vindt men het Hotel Prins van Oranje, van waaruit men de streek kan gaan verkennen.

16:39 Gepost door reisineigenland in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: limburg, belgie, hasselt, genk, diest, maaseik, fietsen, hoge venen |  Facebook |